Försäljning och leverans villkor

O!Slim ägs av O Company LLC. Alla priser är inklusive moms.

Ålder

Du måste vara 18+ år gammal för att beställa våra produkter. Om du är under 18 år, genom att göra en beställning och acceptera dessa villkor så garanterar du att dina föräldrar eller vårdnadshavare har godkänt att du får köpa våra produkter.

Betalningsbehandling

Alla betalningar till O Company LLC kommer att behandlas över en säker anslutning. Denna anslutning tillhandahålls av en tredje part. När du har lagt din beställning kommer medel som motsvarar beställningspriset att vara placerade i vänteläge för att möjliggöra leveransgarantin.

Returrätt

När du beställer O!Slim har du 14 dagars returrätt. Detta innebär att om du vill returnera din beställning så har du möjlighet att returnera den för en fullständig återbetalning. Observera att vi inte ersätter fraktkostnaden för en retur. Dessa fraktkostnader måste du själv betala.

Det är oerhört viktigt att de produkter du returnerar till oss är i samma skick som de mottogs, annars reserverar vi oss rätten att avvisa din retur. Om du vill returnera produkten, se till att produkten är i samma skick som mottaget - inte öppnad och inte använd.

Vi tar inget ansvar för din returnerade beställning innan den tas emot i vårt lager.

Om beställningen skickas med fri frakt debiteras den faktiska fraktkostnaden. Du måste alltid betala fraktkostnaden för din beställning vid en retur.

Om du vill returnera din beställning, vänligen kontakta vår kundtjänst för att få rätt instruktioner för retur av din beställning för att undvika missförstånd.

Defekta produkter

Om du mottar en produkt som har blivit skadad under frakten, kontakta vår kundtjänst med ett bildbevis så byter vi produkten utan extra kostnad för dig.

Vi kan inte erbjuda dig en återbetalning för den skadade produkten. Du är berättigad att få en ersättningsprodukt.

Leveransinformation

O Company LLC strävar efter att garantera leverans i samtliga fall. Varken O Company LLC eller dess leveranspartners arbetar på helgerna. Vår leveransgaranti gäller endast på arbetsdagar. Vårt mål är att skicka alla beställningar inom tre arbetsdagar. Observera dock att förseningar uppstår på sidan av vår fraktpartner Latvian Post. O Company LLC garanterar att din beställning kommer att skickas från vårt lager inom den utannonserade tidsramen. Vissa produkter kan, under hög efterfrågan, vara tillfälligt slutsålda. Vår leveransgaranti gäller inte i dessa fall.

Orderbekräftelse

När du lägger en order skickas den omedelbart till paketering. I de flesta fall kan vi inte ändra en order efter det att den har lagts.

Betala genom förskottsfaktura

Om du har valt att betala med förskottsfaktura kan du välja att behålla produkten eller skicka tillbaka den i samma skick som du har fått den, inom 21 dagar. Om du returnerar produkten skadad har O Company LLC rätt att begära ersättning.

Om du betalar förskottsfakturan tar vi för givet att du har godkänt produkten.

Vänligen observera att O Company LLC behåller ägarrättigheterna för produkterna tills det att förskottsfakturan betalats. Fram till dess är produkten O Company LLC's egendom.

Alla inkasseringsrättigheter för dessa fakturor och våra produkter är outsourcade till en tredje part som tar hand om insamlingen av alla fordringar. Om kunden inte betalar fakturan och inte returnerar produkten kommer ärendet att skickas till en inkassobyrå som har rätt att lägga in kunden i kredithistorikdatabasen.

I detta fall är kunden ansvarig för påminnelseavgifterna och utomrättsliga kostnader.

Dessa utomrättsliga kostnader kommer inte att överskrida Rättvis Handel och Inkassering-lagen som regleras av EU-lagstiftning

Beställningen anses vara avslutad endast när förskottsfakturan betalats.

Prenumerationstjänst

Denna text gäller endast för kunder som har efterfrågat vår prenumerationstjänst.

Prenumerationsbeställningar kommer att skickas med vår automatiska leveranstjänst (cirka 30 dagar efter din första leverans). Du kan när som helst avregistrera dig från denna prenumerationstjänst. Avbeställningar måste skickas till vår kundtjänst tio dagar före din första beställningsdag i månaden för att undvika att den månatliga försändelsen skickas. Prenumerationstjänsten avbryts när du har fått ett bekräftelsemail från vår kundtjänst.

Prenumerationstjänsten slutar inte förrän det första paketet har mottagits eller ett kvitto på din retur har lämnats till vår kundtjänst.

Efter den första beställningen behandlas alla framtida beställningar inte längre som "onlineköp", och kan därför inte returneras när den skickats från vårt lager.

Du kan justera frekvensen och mängden av din prenumerationstjänst genom att kontakta vår kundtjänst.

Alla prenumerationsleveranser använder vårt vanliga betalningsschema. Det innebär att samma straffavgifter, ränta och indrivning kommer att gälla som vanligt och i enlighet med våra allmänna villkor.

Integritetspolicy

Efter att ha skickat din personliga information till O Company, O Company är skyldig att inte vidarebefordra det till någon annan tredje part såvida de inte har ett avtal med O Company för personlig datahantering eller en domstolsorder.

Du kan när som helst begära att vi raderar dina personuppgifter från vår databas, om du har gjort upp alla utestående betalningar med O Company LLC och/eller tredje parter (till exempel inkassobyrå).

Företagsinformation

O Company P.O. Box No 12 Brivibas str. 428,  Latvia, LV-1024
Momsregistreringsnummer: LV44103112274
Registrerad i Lettland med organisationsnummer: 44103112274
E-post till kundtjänst: se@oslim.eu